Klik: "Een 'klik' definieert de actie waarbij een gebruiker op de 'Solliciteer' knop of een soortgelijke oproep tot actie klikt binnen een vacatureadvertentie op een van onze platforms. De 'Klik' verwijst specifiek naar de initiële actie van interesse of intentie om te solliciteren, zonder dat dit noodzakelijkerwijs resulteert in het voltooien van een sollicitatieproces. Een 'Klik' kan leiden tot het doorverwijzen van de gebruiker naar een ander deel van ons platform waar meer informatie over de sollicitatieprocedure beschikbaar is, of naar een externe website van de opdrachtgever waar de gebruiker het sollicitatieproces kan voortzetten. Het tellen van een 'Klik' vindt plaats op het moment van deze initiële actie, ongeacht of de gebruiker besluit het sollicitatieproces te voltooien."
Artikel 2 - Toepasselijkheid
- 2.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle offertes, werkzaamheden en overeenkomsten van de platforms. Na het beëindigen van een overeenkomst zijn de algemene voorwaarden nog steeds van toepassing, tenzij partijen schriftelijk en uitdrukkelijk van deze voorwaarden zijn afgeweken. Wanneer er sprake is van een overeengekomen afwijking kan de opdrachtgever geen rechten ontlenen voor toekomstige opdrachten. Algemene voorwaarden die door een opdrachtgever worden gehanteerd, worden door de platforms uitdrukkelijk van de hand gewezen. Deze algemene voorwaarden liggen ter inzage bij de Kamer van Koophandel te Amsterdam.
- 2.2 Indien één of meerdere bepalingen van deze algemene voorwaarden niet rechtsgeldig blijken te zijn of rechtens niet blijken te kunnen worden toegepast, zullen de overige voorwaarden van kracht blijven.
Artikel 3 - Websites
-
3.1 Aan het gebruik van de platforms kunnen geen rechten worden ontleend. De platforms doen hun uiterste best om de informatie die zij op de website verspreiden volledig en actueel aan te bieden. Het is nadrukkelijk verboden om zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de platforms verveelvoudiging of (her) publicatie van (een deel van) de website of de daarop vermelde informatie over te nemen. De platforms aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor schade in welke vorm dan ook, voortvloeiende uit het gebruik van de website, de diensten aangeboden of anderszins. Het is op de websites niet toegestaan om contactgegevens in de vacature te plaatsen.
Artikel 4 - Diensten en tarieven
- 4.1 De platforms leveren verschillende soorten diensten. De diensten en tarieven zoals beschreven op de websites van de platforms zijn divers en kunnen bestaan uit vacatureplaatsing, direct mailings, topvermeldingen, vacature credits, cv credits en meer. Alle tarieven zijn exclusief BTW. De verschillende soorten diensten kunnen worden afgenomen online via één van de platforms of worden geoffreerd.
- 4.2 Wanneer de offerte en/of aanbieding niet is getekend, wordt opdrachtgever geacht akkoord te zijn met de offerte op het moment dat opdrachtgever start met gebruikmaking van het platform. Bovenstaande geldt ook indien sprake is van directe afname via het platform zelf.
- 4.3 De opdrachtgever is verplicht het overeengekomen tarief te betalen, ongeacht of er daadwerkelijk een match tot stand komt met betrekking tot de vacature en de kandidaat.
- 4.4 De diensten zoals deze staan beschreven in de bedrijvensectie van de platforms hebben als primair doel het werven van kandidaten voor de inzet als (tijdelijk) personeel.
- 4.5 Het gebruik van ons platform betekent op geen enkele wijze dat er een arbeidsverhouding ontstaat tussen één van de platforms en de kandidaat. De platforms fungeren enkel als bron waar kandidaten en opdrachtgevers elkaar kunnen vinden. De sollicitatieprocedure, communicatie en verdere afhandeling van de sollicitatie verlopen direct tussen de kandidaat en de opdrachtgever. De platforms zijn niet verantwoordelijk voor de selectie, aanstelling, arbeidsvoorwaarden of eventuele arbeidsrechtelijke aspecten tussen kandidaat en opdrachtgever.
Artikel 5 - Werkwijze vacature plaatsing
- 5.1 Via de bedrijvensectie van de websites kan de opdrachtgever een vacature opgeven volgens de daar omschreven procedure en met gebruikmaking van de datavelden.
Via de platforms kunnen kandidaten reageren op de door de opdrachtgever geplaatste vacatures. De vacatures worden geanonimiseerd, met uitzondering van bedrijfsnaam en logo, op de site geplaatst, dit wil zeggen dat de contactgegevens van de opdrachtgever niet beschikbaar zijn bij het doorzoeken van de vacaturedatabank.
De opdrachtgever kan eenvoudig objectief vast te stellen criteria aangeven met betrekking tot het basis-profiel dat een kandidaat minimaal moet bezitten.
De platforms geven geen garanties af over het aantal matches binnen de advertentieperiode.
Artikel 6 - Werkwijze vacature credits en CV credits
- 6.1 Vacature Credits StudentJob: Op Studentjob worden credits gebruikt om werkgevers het recht te geven een vacature te plaatsen voor een periode van een maand. Deze credits zijn specifiek bedoeld voor het publiceren van vacatures op het StudentJob-platform. Credits zijn na aankoop 1 jaar geldig. StudentJob behoudt zich na die periode het recht voor de credits zonder verdere kennisgeving te doen verlopen.
- 6.2 CV Credits: Op alle platforms verwijzen CV Credits naar het recht voor opdrachtgevers om de CV's van kandidaten in te zien. Dit stelt werkgevers in staat om actief naar geschikte kandidaten te zoeken binnen de uitgebreide database van het overeengekomen platform. Deze CV-credits zijn na aankoop 1 jaar geldig.
Artikel 7 - Wijzigen van algemene voorwaarden en (prijs)condities
- 7.1 De platforms behouden zich het recht voor, te allen tijde de algemene voorwaarden en prijzen van de diensten te wijzigen.
Prijswijzigingen worden geacht binnen het redelijke en billijke te worden bijgesteld.
- 7.2 Opdrachtgever stemt er, door acceptatie van deze voorwaarden, op voorhand mee in dat deze algemene voorwaarden en de prijzen eenzijdig kunnen worden gewijzigd. Deze algemene voorwaarden vervangen de algemene voorwaarden van eerdere datum.
Artikel 8 - Verplichtingen opdrachtgever
- 8.1 De opdrachtgever is volledig verantwoordelijk voor een juiste en volledige opgave van het bedrijfsprofiel en de vacatureomschrijving. De platforms zijn gerechtigd om de vacaturetekst aan te passen zonder dat de strekking van de inhoud afwijkt van de door de opdrachtgever aangereikte informatie. Ter voorkoming van het maken van ongeoorloofd onderscheid, in het bijzonder naar godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, geslacht, ras, leeftijd of welke grond dan ook zal opdrachtgever geen verboden onderscheid maken in welke vorm dan ook, specifiek niet in de vacaturetekst. De platforms houden zich het recht voor om teksten te weigeren die onethisch zijn of die aanzetten tot illegaal gedrag of die discriminerend zijn. Opdrachtgever vrijwaart het platform voor eventuele gevolgen van door hem gemaakt ongeoorloofd onderscheid.
- 8.2 De opdrachtgever is verplicht inhoudelijk te reageren op alle respons die de platforms naar aanleiding van een geplaatste vacature op haar website toezendt op grond van de overeengekomen dienstverlening.
- 8.3 Bij het gebruik maken van de curriculum vitae gegevens van de kandidaten, verplicht de opdrachtgever zich tot het beperken van het gebruik van de geraadpleegde en verkregen gegevens van kandidaten uitsluitend voor het vervullen van de betreffende vacature die geplaatst staat op de websites van de platforms tenzij de betreffende kandidaat ondubbelzinnig toestemming heeft gegeven voor ander gebruik. De geraadpleegde en verkregen gegevens van kandidaten zijn vertrouwelijk en blijven eigendom van de platforms. Het is de opdrachtgever verboden de gegevens op enigerlei wijze aan derden beschikbaar te stellen, tenzij dit noodzakelijk is voor het invullen van de betreffende vacature. Schending door de derde van de geheimhoudingsverplichting of enige andere verplichting wordt geacht een schending te zijn van de opdrachtgever.
- 8.4 Wij hechten veel waarde aan tevreden klanten, maar ook aan tevreden kandidaten. Daarom vragen wij u om de sollicitaties op korte termijn in behandeling te nemen (ons advies is binnen 3 dagen). Dit om de kwaliteit van de kandidaten database zo hoog mogelijk te houden.
- 8.5 De sollicitaties ouder dan 6 weken zullen niet meer inzichtelijk zijn.
Artikel 9 - Uitvoering van de overeenkomst
- 9.1 De platforms behouden zich het recht voor een aanvraag tot het plaatsen van een vacature zonder opgave van redenen niet in een overeenkomst om te zetten en daarmee de vacature niet op de site te plaatsen.
- 9.2 De platforms hebben bij de uitvoering van de overeenkomst de inspanningsverplichting om kandidaten en opdrachtgevers bij elkaar te brengen.
Er geldt geen resultaatverplichting. Indien de platforms aanvullende diensten verlenen op het gebied van selectie, aanvaarden de platforms geen enkele aansprakelijkheid met betrekking tot schade geleden door de opdrachtgever.
- 9.3 Het platform is niet aansprakelijk indien bij plaatsing de kandidaat niet aan de verwachtingen van de opdrachtgever blijkt te voldoen - de kandidaat afziet van een match en/of bij het niet of niet volledig nakomen van een reeds gemaakte matchafspraak. De platforms zullen de overeenkomst naar beste inzicht, vermogen en overeenkomstig de eisen van goed vakmanschap uitvoeren.
- 9.4 De platforms hebben het recht bepaalde werkzaamheden te laten verrichten door derden.
Indien tijdens de uitvoering van de overeenkomst blijkt dat het voor een behoorlijke uitvoering noodzakelijk is om de te verrichten werkzaamheden te wijzigen of aan te vullen, zullen partijen tijdig en in onderling overleg de overeenkomst dienovereenkomstig aanpassen.
- 9.5 Indien de wijziging van of aanvulling op de overeenkomst financiële en/of kwalitatieve consequenties zal hebben, zullen de platforms de opdrachtgever hierover van tevoren inlichten.
De platforms zijn niet aansprakelijk bij niet tijdig, onjuist of onvolledig verstrekken van informatie of verlenen van medewerking door de opdrachtgever, voor zover zij voor een juiste nakoming van haar verplichtingen afhankelijk is van die informatie en/of medewerking
Afspraken en toezeggingen van de platforms zijn slechts bindend, indien deze (nadere) afspraken of toezeggingen door haar schriftelijk zijn bevestigd.
- 9.6 De platforms zijn niet verantwoordelijk voor een juiste, actuele en volledige opgave van de gegevens in het persoonlijke curriculum vitae van de kandidaat. De platforms passen zelf geen sollicitantengegevens aan.
Artikel 10 - Betaalwijze
- 10.1 Vast maandelijks bedrag
Indien er wordt overeengekomen een abonnement aan te gaan voor een vast bedrag per maand, wordt er (vooraf) automatisch een factuur gestuurd.
- 10.2 Betaal per sollicitant of klik
Indien met opdrachtgever wordt overeengekomen dat er een maandelijks bedrag wordt berekend naar aanleiding van het aantal sollicitaties of kliks geldt het volgende:
Het maandelijkse bedrag voor de dienst wordt berekend door het aantal sollicitaties of kliks (ook wel start applies of redirects) die je ontvangt. Opdrachtgevers moeten betalen voor alle sollicitanten, ongeacht de uitkomst van de sollicitanten.
- 10.3 Alle kosten van inning van de openstaande nota’s komen geheel voor rekening van Opdrachtgever. De vergoeding voor buitengerechtelijke kosten worden gesteld op minimaal 15% van de verschuldigde hoofdsom exclusief rente met een minimum van € 250,= (tweehonderdvijftig euro) per vordering. Indien de daadwerkelijke kosten hoger zijn dan 15%, zijn de platforms gerechtigd deze daadwerkelijke kosten in rekening te brengen.
- 10.4 Opdrachtgever is te allen tijde gehouden elke door de platforms ingediende nota binnen veertien kalenderdagen na factuurdatum te voldoen. Indien een nota niet binnen deze periode is betaald, is opdrachtgever vanaf dat moment zonder ingebrekestelling van rechtswege in verzuim en een rente van 1% per maand verschuldigd, waarbij een deel van een maand tot een volle maand wordt gerekend. Opschorting van betaling of verrekening is aan Opdrachtgever niet toegestaan.
Artikel 11 - Onderzoek, reclames
- 11.1 Onvolkomenheden, fouten en/of klachten over de verrichte werkzaamheden of factuur dienen door de opdrachtgever binnen 8 dagen na ontdekking, doch uiterlijk binnen 14 dagen na voltooiing van de betreffende werkzaamheden schriftelijk te worden gemeld. De ingebrekestelling dient een zo gedetailleerd mogelijke omschrijving van de tekortkoming te bevatten, zodat de platforms in staat zijn adequaat te reageren.
Indien een klacht gegrond is, zal een van de platforms de werkzaamheden alsnog verrichten zoals overeengekomen, tenzij dit inmiddels voor de opdrachtgever aantoonbaar zinloos is geworden. Dit laatste dient door de opdrachtgever schriftelijk kenbaar te worden gemaakt.
Indien het alsnog verrichten van de overeengekomen werkzaamheden niet meer mogelijk of zinvol is, zal een van de platforms slechts aansprakelijk zijn binnen de grenzen van artikel 12.
Artikel 12 - Beëindiging en Ontbinding
- 12.1 De platforms zijn bevoegd de overeenkomst te ontbinden, indien:
- de opdrachtgever de verplichtingen uit de overeenkomst niet of niet volledig nakomt.
- na het sluiten van de overeenkomst met de platforms ter kennis gekomen omstandigheden goede grond geven te vrezen dat de opdrachtgever de verplichtingen niet zal nakomen.
- de opdrachtgever bij het sluiten van de overeenkomst verzocht is zekerheid te stellen voor de voldoening van zijn verplichtingen uit de overeenkomst en deze zekerheid uitblijft of onvoldoende is.
- 12.2 Voorts zijn de platforms bevoegd de overeenkomst te (doen) ontbinden indien zich omstandigheden voordoen welke van dien aard zijn dat nakoming van de overeenkomst onmogelijk of naar maatstaven van redelijkheid en billijkheid niet langer kan worden gevergd dan wel indien zich anderszins omstandigheden voordoen welke van dien aard zijn dat ongewijzigde instandhouding van de overeenkomst in redelijkheid niet mag worden verwacht.
- 12.3 Indien de overeenkomst wordt ontbonden zijn de vorderingen van de platforms op de opdrachtgever onmiddellijk opeisbaar. Indien de platforms de nakoming van de verplichtingen opschort, behoudt het platform aanspraken uit de wet en overeenkomst.
Artikel 13 - Aansprakelijkheid en vrijwaringen
- 13.1 De platforms zijn niet aansprakelijk voor schade, van welke aard dan ook, doordat de platforms zijn uitgegaan van door de opdrachtgever onjuist verstrekte en/of onvolledige gegevens.
- 13.2 De platforms zijn nimmer aansprakelijk voor indirecte schade, daaronder begrepen gevolgschade, gederfde winst, gemiste omzet/besparingen en schade door bedrijfsstagnatie. De platforms zijn aansprakelijk tot het maximale bedrag dat gefactureerd is voor de dienst waar de schade uit voort gevloeid is.
- 13.3 Opdrachtgevers zijn, op grond van artikel 6:170 BW, aansprakelijk voor schade die wordt veroorzaakt door hen die onder hun toezicht werken en zal in voortkomende gevallen de platforms vrijwaren, zo ook voor schade die veroorzaakt wordt door medewerkers die via de platforms geworven zijn.
- 13.4 De opdrachtgever vrijwaart de platforms voor aanspraken van derden met betrekking tot rechten van intellectuele eigendom op door de opdrachtgever verstrekte materialen of gegevens, die bij de uitvoering van de overeenkomst worden gebruikt.
- 13.5 Indien opdrachtgever aan de platforms informatiedragers, elektronische bestanden of software etc. verstrekt, garandeert deze dat de informatiedragers, elektronische bestanden of software vrij zijn van virussen en defecten.
- 13.6 De platforms zijn niet aansprakelijk voor de beveiliging van de op systemen opgeslagen gegevens van de gebruiker. De platforms aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor schade in welke vorm dan ook, voortvloeiend uit het gebruik van informatiedragers, elektronische bestanden of software die door de platforms zijn verstrekt.
- 13.7 De platforms zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade of verlies voortvloeiend uit het onbedoeld terechtkomen van gegevens van kandidaten, zoals Curriculum Vitae, bij onbevoegde derden als gevolg van het gebruik van de platforms. Gebruikers dienen zich ervan bewust te zijn dat, ondanks onze inspanningen om de privacy en veiligheid van gebruikersgegevens te beschermen, het delen van persoonlijke informatie via het internet risico's kan inhouden die buiten de controle van de platforms vallen.
Artikel 14 - Overmacht
- 14.1 De partijen zijn niet gehouden tot het nakomen van enige verplichting, indien zij daartoe gehinderd worden als gevolg van een omstandigheid die niet is te wijten aan schuld, en noch krachtens de wet, een rechtshandeling of in het verkeer geldende opvattingen voor hun rekening komt.
- 14.2 Onder overmacht wordt in deze algemene voorwaarden voor de platforms verstaan naast hetgeen daaromtrent in de wet en jurisprudentie wordt begrepen, alle van buiten komende oorzaken, voorzien of onvoorzien, waarop de platforms geen invloed kunnen uitoefenen, doch waardoor de platforms niet in staat is de verplichtingen na te komen of waardoor het nakomen van haar verplichtingen in redelijkheid niet van de platforms kan worden verlangd. De platforms zullen de opdrachtgever zo spoedig mogelijk van een (dreigende) overmachtsituatie op de hoogte stellen.
- 14.3 Het platform kan gedurende de periode dat de overmacht voortduurt de verplichtingen uit de overeenkomst opschorten. Indien deze periode langer duurt dan twee maanden is ieder van de partijen gerechtigd de overeenkomst te ontbinden, zonder verplichting tot vergoeding van schade aan de andere partij.
Voor zover de platforms ten tijde van het intreden van overmacht inmiddels gedeeltelijk zijn verplichtingen uit de overeenkomst is nagekomen of deze zal kunnen nakomen, en aan het nagekomen respectievelijk na te komen gedeelte zelfstandige waarde toekomt, zijn de platforms gerechtigd om het reeds nagekomen respectievelijk na te komen gedeelte separaat te declareren. Opdrachtgever is gehouden deze declaratie te voldoen als ware het een afzonderlijke overeenkomst.
Artikel 15 - Geheimhouding
- 15.1 Beide partijen zijn verplicht tot geheimhouding van alle vertrouwelijke informatie die zij in het kader van hun overeenkomst van elkaar of uit andere bron hebben verkregen. Informatie geldt als vertrouwelijk als dit door de andere partij is medegedeeld of als dit voortvloeit uit de aard van de informatie of voor zover partijen het vertrouwelijke karakter van de informatie kennen of behoorden te kennen, mits de informatie niet uit een algemene bron toegankelijk is.
- 15.2 Indien, op grond van een wettelijke bepaling of een rechtelijke uitspraak, de platforms gehouden vertrouwelijke informatie aan door de wet of de bevoegde rechter aangewezen derden mede te verstrekken, en de platforms zich ter zake niet kan beroepen op een wettelijk dan wel door de bevoegde rechter erkend of toegestaan recht van verschoning, dan zijn de platforms niet gehouden tot schadevergoeding of schadeloosstelling en is de opdrachtgever niet gerechtigd tot ontbinding van de overeenkomst op grond van enige schade, hierdoor ontstaan.
Artikel 16 - Privacy
- 16.1 De persoons- en bedrijfsgegevens die door de opdrachtgever en/of kandidaat via het elektronische aanmeldformulier verstrekt zijn of anderszins aan de platforms ter beschikking zijn gesteld, worden in een geautomatiseerd bestand beheerd conform de geldende privacywetgeving.
Artikel 17 - Intellectuele eigendom en auteursrechten
- 17.1 Alle door de platforms verstrekte rapporten, adviezen, overeenkomsten, ontwerpen, schetsen, tekeningen, software enz., zijn uitsluitend bestemd om te worden gebruikt door de opdrachtgever en mogen niet zonder uitdrukkelijk voorafgaande schriftelijke toestemming van de platforms worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand openbaar gemaakt worden, of op een andere manier ter kennis van derden worden gebracht.
Op het bepaalde in art 17 lid 1 en in art 3 lid 3 is de intellectuele eigendomsregelgeving die onder meer het auteursrecht, octrooirecht en merkenrecht omvat van toepassing.
Artikel 18 - Geschillen en toepasselijk recht
- 18.1 Deze algemene voorwaarden, en alle overeenkomsten die voortvloeien uit of betrekking hebben op de diensten aangeboden op de websites en platforms hierboven genoemd, worden uitsluitend beheerst door en geïnterpreteerd in overeenstemming met het Nederlands recht.
- 18.2 Geschillen zullen nadat partijen hebben getracht een geschil in onderling overleg op te lossen uitsluitend worden voorgelegd aan en beslecht door de bevoegde Nederlandse rechter, tenzij specifieke wetgeving of internationale verdragen dwingend anders voorschrijven.
Artikel 19 - Overige voorwaarden
- 19.1 Vacatures geplaatst op Jobbird.com en StudentJob.nl kunnen afkomstig zijn van zowel directe werkgevers als uitzendbureaus. Echter, op Uitzendbureau.nl mogen uitsluitend vacatures door uitzendbureaus geplaatst worden.
In de context van onze dienstverlening is het van belang dat alle facturen gerelateerd aan de geleverde diensten binnen de gestelde termijnen worden voldaan.
YoungCapital Group B.V. is een rechtspersoon met beperkte aansprakelijkheid. Hieronder VALLEN YoungCapital Professionals B.V., YoungCapital Payroll B.V., Young¬Capital Base B.V. (en haar groepsmaatschappijen YoungCapital B.V., YoungCapital International B.V. en CN Belgium N.V.), NoXa B.V., YoungCapital Soluti¬ons B.V., YoungCapital University B.V., YoungCapital Resources B.V., YoungCapital Staff B.V. en YoungCapital Payday B.V.