Voor het eerst op kamers wonen
Jij gaat op kamers wonen? Maak je klaar voor een fantastische tijd, want er is niks leuker dan op jezelf wonen. Je ruimt je kamer op wanneer jij wilt en joint elke party zonder eindtijd. Met je beste vrienden in de collegebanken en ’s avonds chillen met je huisgenoten: a whole new world. In de grote stad duizelt het van de medestudenten en vind je een café op iedere straathoek. Als student op kamers heb je altijd iets te doen, al is het alleen al je eigen sokken wassen. Daarover gesproken, er zijn veel nieuwe verantwoordelijkheden waar je mee moet dealen. Lees daarom hier alle tips & tricks voor als je op kamers gaat wonen en verlaat fluitend je ouderlijk huis.
Filter op categorie
Alle Op kamers wonen posts
Geen blog artikelen gevonden
Op jezelf wonen is duur
Niet het leukste onderwerp, wel het belangrijkste: op jezelf wonen brengt veel kosten met zich mee. Je betaalt je huur, verzekering, reparatiekosten en boodschappen in één keer zelf. Borrels, verjaardagscadeautjes en collegegeld niet te vergeten. De kosten voor op kamers gaan zijn misschien hoger dan je denkt. Houd daarom goed bij wat je uitgeeft en vraag toeslagen, subsidies en kortingen aan. Denk aan zorgtoeslag, huurtoeslag en studiefinanciering als je daar recht op hebt. Veel winkels, restaurants en verenigingen geven studentenkorting. Houd je studentenpas dus in de aanslag wanneer je aankopen doet en je betaalt nooit te veel. In grote steden zijn er bovendien veel projecten waarbij je een kamer krijgt in ruil voor vrijwilligerswerk. Struin de stad én Google af en vind oplossingen waar je nooit eerder aan dacht. Misschien wat cliché, maar: alle kleine beetjes helpen als je op kamers gaat wonen.
Leve low budget
De leuke kant van alle kosten die op jezelf wonen met zich meebrengen? Weinig moneys hebben maakt je creatief. Ga naar de kringloopwinkel om de hoek en rock die vintage outfit tijdens de borrel. Jij steelt ongetwijfeld de show met een blouse zo oud als je oma. Deel je eten met huisgenoten of maak een luxe viergangendiner van alle restjes. Check Do It Yourself websites en ontdek hoe je low budget jouw kamer kunt pimpen. Je leest het goed: op kamers wonen schudt jouw creatieve brein wakker. Plak een keer je eigen fietsband en koop je studieboeken tweedehands. Het mooie van dit alles? Je bespaart niet alleen geld, maar ook het milieu. Zo ben jij als student op kamers in één keer de redder van je bankrekening én de wereld. Waar wacht je nog op? Meer tips hoe je geld kunt verdienen en besparen vind je hier!
Inrichten is easy
Op kamers wonen betekent ook jouw studentenkamer zelf inrichten: yes. Het internet barst gelukkig van de tips om kleine ruimtes in te richten. Hierbij alvast wat ideeën: maak een bureau onder je hoogslaper, houd de kleuren in je kamer licht en rustig en gebruik veel glas en spiegels. De ruimte onder je bed gebruik je uiteraard als opbergruimte. Als student op kamers barst je van de boeken, dus jouw kamer heeft nooit genoeg wandplanken en -kastjes. Druk de kosten als je op jezelf gaat wonen door meubels mee te nemen die je al had of die van je tantes zolder. De lelijke stoel uit je oude slaapkamer tover je met een likje verf om tot een ware troon: voilà, jouw studentenkamer is voor een prikkie verworden tot een waar paleis. Op kamers wonen is easy peasy.