Studentenhuizen zijn vaak een komen en gaan van allerlei mensen. Er zijn vaak veel bewoners en al deze bewoners krijgen ook nog eens vrienden en familie over de vloer. Bovendien worden studentenhuizen vaak slecht onderhouden en daardoor niet goed beveiligd. Het is dus niet zo gek dat studentenhuizen populair zijn onder inbrekers. Nu zullen de meeste studenten geen bijzonder dure meubels hebben, maar vaak valt er voor dieven toch nog veel te halen. Wat dacht je van die Mac computer die je gebruikt voor je opleiding? Of die gloednieuwe televisie of Iphone die je voor kerst hebt gekregen… Je moet er toch niet aan denken dat deze, inclusief alle persoonlijke informatie die er erop staat, gestolen worden? Om dat te voorkomen doe je er dus goed aan de nodige voorzorgsmaatregelen te treffen. Er zijn verschillende manieren waarop je een inbraak kunt voorkomen. Sommige daarvan zijn prijzig, maar ook met een kleiner budget kun je al de nodige maatregelen treffen. Hieronder geven wij 3 belangrijke tips om een inbraak te voorkomen.
1.Voorkomen is beter dan genezen
Je huis beveiligen tegen inbraak begint met het in kaart brengen van e zwakke plekken van het huis. Probeer je in te leven in een potentiële inbreker. Waar zie je kans om binnen te komen? Misschien zijn sommige sloten inmiddels verroest of sluiten deuren en ramen niet meer goed. Het plaatsen van rolluiken kan in dat laatste geval een handige oplossing zijn. Zorg ervoor dat je kamer een eigen slot heeft en spreek met je huisgenoten af dat ze de buitendeur altijd met de sleutel op slot draaien wanneer zij weg gaan. Spreek daarnaast af nooit de balkondeur open te laten staan wanneer je niet in de kamer bent en monitor het bezoek. Gasten ontvangen is ontzettend gezellig, maar voorkom dat er tijdens een afterparty of borrel onbekende en mogelijke onbetrouwbare mensen binnenkomen. Ten slotte is het mogelijk om bij slecht sluitende deuren anti-inbraakstrips aan te brengen. Zo voorkom je dat iemand met een koevoet de deur kan openen. Ook het plaatsen van echte of neppe camera’s kan helpen, evenals het installeren van een goed alarm.
2. Zorg voor goede sloten
We hadden het net al even over niet goed sluitende deuren en ramen en verouderde sloten. Let er wanneer je een slot gaat vervangen wel altijd op dat deze inbraakveilig is. Niet alle sloten zijn namelijk van goede kwaliteit. Gelukkig is er het SKG-keurmerk, wat staat voor gegarandeerd inbraakveilige sloten. Sloten met dit keurmerk zijn sterk en duurzaam, waardoor inbrekers ze niet open kunnen krijgen. Goedkoop is duurkoop wanneer een inbreker je slot zo openmaakt, dus investeer echt in goede kwaliteit!
3. Beveiliging van binnenuit
Enkele brutale uitzonderingen daargelaten; de meeste dieven slaan niet hun slag op klaarlichte dag. Zorg er daarom voor dat je huis zeker in de avond en nacht niet aantrekkelijk is voor inbrekers. Zorg bijvoorbeeld voor goede automatische verlichting bij je voordeur en in de tuin. Laat het studentenhuis er daarnaast altijd bewoond uitzien, ook als iedereen weg is. Spreek bijvoorbeeld af om altijd een spaarlampje in de woonkamer te laten branden. Zijn inbrekers er desondanks toch in geslaagd het huis te betreden? Zorg er dan voor dat ze jouw waardevolle spullen niet zomaar mee kunnen nemen. Investeer bijvoorbeeld in een inbraakwerende kluis, waarin je belangrijke papieren en waardevolle spullen kwijt kunt. Ook kun je elektronica zoals televisies vast maken met kabels. Een dief zal ze dan veel minder makkelijk mee kunnen nemen.
Deel dit artikel
Blijf lekker hangen. Lees deze posts.
Schrijf je nu in bij StudentJob
Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste studentenjobs? Schrijf je gratis in op StudentJob.
Inschrijven