STUDENTJOB BLOG

Leuke bijbanen voor studenten

Als student wordt het leven steeds duurder en om die reden is het geen slecht idee om er bij te werken. Gelukkig is er op dit moment sprake van krapte op de arbeidsmarkt en dat betekent dat er voldoende leuk werk te vinden is. Je kunt dus prima iets doen wat bij je past. Als student zit je natuurlijk ook in je ontwikkelingsfase, dus het is helemaal mooi als je niet alleen een leuk zakcentje verdient met je werk, maar je gelijktijdig jezelf ook weet te ontwikkelen. In deze blog voorzien we je van drie leuke bijbanen die ook ontwikkelingsmogelijkheden bieden. 

 

Websites bouwen 

Ben je bezig met een studie binnen de IT of ben je over het algemeen gewoon goed in websites bouwen, omdat je dit altijd voor je hobby hebt gedaan? Dan is het zeker geen slecht idee om van je hobby je werk te maken. Er zijn namelijk veel mensen in deze tijd die een website nodig hebben.

Steeds meer ambitieuze mensen kiezen bijvoorbeeld voor een leven als zzp’er en dan moeten ze zich profileren. Daarnaast zijn er ook veel hobbyisten en bloggers die wel een leuke website kunnen gebruiken. Wanneer je met een goede site builder weet om te gaan, kun je snel werken en ook een goed tarief bieden. Of je kunt natuurlijk voor een bedrijf aan de slag gaan.

 

Meer sociale vaardigheden door promotiewerk 

Niet iedereen is een assertief persoon en dat is ook niet nodig. Toch is het als student wel handig om sociale vaardigheden te bezitten en die kun je bijvoorbeeld tijdens je studie opdoen door nevenactiviteiten te verrichten. Denk aan het organiseren van feestjes voor de studievereniging, in de raad zitten en ga zo maar verder.

Ook naast je studie heb je nog de mogelijkheid om je op verschillende manieren verbaal te ontwikkelen en tegelijkertijd geld te verdienen. Door bijvoorbeeld promotiewerk te doen. Aanvankelijk is dit eng, maar je komt zo uit je comfortzone en het geeft een fijn gevoel wanneer je iemand bijvoorbeeld lid weet te maken van een goed doel. 

 

Ga aan de slag als post- of pakketbezorger! 

Misschien niet direct iets waar je aan denkt, maar als student kun je ook prima aan de slag gaan als post- of pakketbezorger. Het loon is niet heel hoog, maar tegelijkertijd krijg je er wel veel voor terug. Je kunt namelijk op flexibele tijden werken en daardoor is het ideaal te combineren met je college-uren. Daarnaast beweeg je veel als pakket-of postbezorger en beweging kun je als student ongetwijfeld gebruiken, want dit is vaak niet de gezondste periode in je leven!

 

Andere banen

Naast de drie bovenstaande banen, heb je uiteraard nog veel meer opties. Denk aan administratief werk, horecawerk en ga zo maar verder. Struin door de vele vacatures heen en kijk wat bij je past.   

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.