STUDENTJOB BLOG

Tegenwoordig doen steeds meer bedrijven een bedrijfsuitje met het team. Velen zien een bedrijfsuitje als een leuk extraatje voor het personeel. Het is een manier om te laten zien dat het personeel gewaardeerd wordt. Of als bedankje voor het goede werk van het team. Maar een bedrijfsuitje kan veel meer zijn dan dat. Een bedrijfsuitje met het team kan meerdere voordelen hebben voor het team. Dus wil je jouw baas overhalen waarom een bedrijfsuitje goed is voor het bedrijf? Of ben je de baas en wil je graag weten waarom je een bedrijfsuitje moet organiseren? In dit artikel wordt het uitgelegd. Lees dus snel verder. 

Goede werksfeer en hogere werknemersbetrokkenheid

Met een uniek bedrijfsuitje laat je niet alleen je waardering voor je personeel zien. Je kunt er ook de werksfeer mee verbeteren. Een goede werksfeer is voor elk bedrijf belangrijk, omdat het je werknemers motiveert om te werken. Als er een slechte werksfeer is binnen het bedrijf, gaan werknemers met tegenzin naar werk of zelfs op zoek naar een andere baan. Met een bedrijfsuitje kun je de saamhorigheid en onderlinge band binnen het team verbeteren en daarmee verbeter je ook de werksfeer. Daarnaast kan een bedrijfsuitje de werknemersbetrokkenheid verhogen. Door je werknemers tevreden te houden, zijn ze meer betrokken bij het bedrijf. Het houden van een bedrijfsuitje kan helpen bij het tevreden houden van het personeel

Stimuleer creativiteit

Een ander voordeel van een bedrijfsuitje is dat het de creativiteit van het personeel kan stimuleren. Het stimuleren van de creativiteit van het personeel is belangrijk, omdat het kan helpen bij het bedenken van nieuwe ideeën en bedrijfsprocessen. Creativiteit is bovendien ook goed voor de productiviteit van het personeel. Er zijn verschillende activiteiten die de creativiteit van het personeel kunnen verbeteren. Bijvoorbeeld een schilderworkshop van Wavevents. Door creatief bezig te zijn, stimuleer je de creativiteit van mensen. Daarnaast gaat het personeel sneller in gesprek over andere dingen dan over het werk. Hierdoor leert het personeel elkaar beter kennen en kunnen ze samen nieuwe ideeën opdoen. Het houden van een bedrijfsuitje kan dus ook de productiviteit en creativiteit stimuleren, wat het werk kan bevorderen. 

Fiscaal aftrekbaar

Geld is voor elk bedrijf belangrijk en dus ook de kosten van een bedrijfsuitje. De kosten van een bedrijfsuitje kunnen hoog oplopen en zeker als je een groter bedrijf hebt. De kosten van het bedrijfsuitje kunnen echter aftrekbaar zijn. Het bedrijfsuitje wordt namelijk gezien als personeelskosten en zijn daarom aftrekbaar voor de belasting. Er zijn wel twee voorwaarden waar je aan moet voldoen. Ten eerste moet minstens driekwart van het personeel of driekwart van een afdeling aanwezig zijn bij het uitje. Daarnaast moet het uitje een gezamenlijk karakter hebben. Voldoe je aan de voorwaarden, dan kun je het dus aftrekken van de belasting. Als bedrijfseigenaar moet je echter wel opletten dat alleen de kosten van het personeel volledig aftrekbaar is. De kosten voor de ondernemer zijn beperkt aftrekbaar. 

 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.