STUDENTJOB BLOG

Als student is het hebben van een flexibele baan vaak essentieel om alles te kunnen balanceren tussen studie en werk. Thuiswerken biedt de perfecte oplossing. Hier zijn enkele banen die je makkelijk vanuit huis kunt doen, samen met tips hoe je thuis efficiënt aan het werk kan gaan. 

Banen voor thuis

Er zijn verrassend veel banen die je gewoon vanuit huis kunt doen. Het grote voordeel van de meeste is dat je ook je tijd vaak zelf kunt indelen. Het biedt dus veel flexibiliteit. Zo is bijvoorbeeld freelance schrijven een uitstekende manier voor studenten om wat bij te verdienen. Ook het invoeren van data voor bedrijven is vergelijkbaar en populair werk. Er zijn verschillende platforms online waar je je diensten kunt aanbieden, zoals Upwork en Fiverr. Voor studenten kan het ook ideaal zijn om aan de slag te gaan als bijlesdocent. Zo kun je andere scholieren bijles geven in de vakken waar je zelf goed in bent of wat je studeert. Ook hier zijn online verschillende handige platforms voor te vinden die je met studenten linken. De bijlessen kun je vaak zelf inplannen en kun je via chat, whatsapp of videobellen doen. Pluspunt hiervan is ook dat het vaak na schooltijd en in de avonduren gedaan kan worden. Maar wat heb je nodig? Zeker een goede werkplek, printer en HP cartridge.

Essentiële hulpmiddelen voor thuiswerken

Bij thuiswerken zijn bepaalde hulpmiddelen essentieel om je werk efficiënt te kunnen doen. Een betrouwbare printer en een HP cartridge met HP 963 inkt zijn daarbij onmisbaar. Voor veel van de bovengenoemde banen is een printer noodzakelijk. Of je nu contracten moet afdrukken of studiemateriaal wilt uitprinten, een goede printer bespaart tijd en verhoogt je productiviteit. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat je een goede werkplek hebt en een rustige omgeving om te kunnen werken. Denk aan een ergonomische bureaustoel, zit-sta-bureau, ergonomische muis en laptopstandaard. Zorg dat je een stabiele internetverbinding hebt en je kunt je werk zonder problemen thuis doen. 

Efficiëntie en productiviteit

Thuiswerken vereist een zekere mate van discipline en organisatie. Als je je werkplek en je werk zelf goed plant en organiseert, zul je je productiviteit kunnen verhogen. Zorg dat je alles wat je nodig hebt voor je werk op voorraad en binnen handbereik is. Er is niets frustrerender dan een lege printer op het moment dat je hem het meest nodig hebt. Zorg ervoor dat je altijd een voorraad inkt hebt. Stel voor je aan het werk gaat altijd een lijstje van taken of werkzaamheden die je die dag moet voltooien. Maak dit bijvoorbeeld in je planning, zodat je ook geen afspraken vergeet en elke dag precies weet wat je moet doen. Dit houdt je ook gemotiveerd en geeft je overzicht om goed aan het werk te kunnen. Zo kun je efficiënt thuis aan het werk gaan!

 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.