STUDENTJOB BLOG

Nu praktisch alles in de wereld gedigitaliseerd is, stuurt nog bijna niemand zijn of haar CV in een envelop met de post. De meeste mensen voegen bij een sollicitatie mail een CV bij in een PDF- of Word-bestand. Heb jij er al eens over nagedacht om je CV in websitevorm mee te sturen? Dit is waarom het een goed idee is, en zo maak je een mooi CV in websitevorm.

Waarom een online CV?

Het grootste voordeel van een online CV maken starters is dat het ontzettend makkelijk bij te houden is. Je kunt werken met meerdere pagina’s en het geheel visueel aantrekkelijk maken voor potentiële werkgevers. Het enige wat je hoeft te doen om jezelf in de kijker te spelen is een linkje plaatsen in je profiel bij een vacaturebank of mee te sturen in een sollicitatie. Je loopt daarnaast ook nog eens de kans dat werkgevers die hard op zoek zijn naar personeel bij toeval op je site stuiten.

De praktische dingen

Een eigen website bouwen is tegenwoordig ontzettend simpel. Kies een goede webhost met een fijne prijs-kwaliteitverhouding. Je hoeft echt geen genie te zijn op het gebied van vormgeving. De webhost levert vaak al een paar mooie templates waar je uit kan kiezen en die je alleen maar hoeft in te vullen. Kies een pakkende domeinnaam, bij voorkeur je voor- en achternaam zonder streepjes ertussen. Je domeinnaam checken is wel noodzakelijk. Voor hetzelfde geld had iemand met exact jouw naam precies hetzelfde idee als jij.

Wat zet je op de website

Nu je een eigen website hebt waar je je CV kunt etaleren, hoef je het natuurlijk helemaal niet saai te houden. Je kunt werken met verschillende pagina’s. Maak de homepage lekker praktisch. Deel daar iets korts over jezelf en geef een beknopt overzicht van je opleidingen en relevante werkervaring. Voeg een paar leuke (niet al te gekke, het is en blijft een CV) foto’s toe, zodat de werkgever een beeld krijgt van wie jij bent. Daarnaast kun je extra pagina’s maken waar je meer over jezelf als persoon vertelt, sterke eigenschappen deelt, eventuele toffe projecten toelicht en laat zien wat je hobby's zijn. Hoe leuk al die verschillende templates ook zijn. Houd de lay-out zo strak en zakelijk mogelijk. Een website voor je CV moet vooral functioneel zijn en niet te veel afleiden van waar het werkelijk om draait. Gelukt? Dan kun je solliciteren bij Beaks.nl!

Bijhouden

Als jouw CV op een website staat betekent dit dat iedereen er ten alle tijden bij kan. Daarom is het ontzettend van belang dat jij je website goed bijhoudt. Doe je nieuwe relevante werkervaring op of ga je een mooi project aan? Knal het direct op de website. Gelukkig is dat zo gepiept! Het kan bij wijze van spreken zelfs vanaf je telefoon terwijl je bijvoorbeeld op de bus wacht!

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.