STUDENTJOB BLOG

Als student zit je vaak met je neus in de boeken of achter een laptop. Je neemt de stof tot je of je bent uren aan het tikken en typen om je woordenaantal te bereiken voor het essay dat je net voor de deadline kan inleveren. Of je bent in je tussenjaar aan het ploeteren op werk – die fulltime job is toch wel echt even wennen. En alsof daar je hoofd al niet genoeg mee vol loopt, heb je echt nog veel meer spullen nodig om topprestaties neer te zetten. Wij zetten een aantal spullen voor je op een rij waar je tijdens je studie en/of werk eigenlijk niet zonder kan.

(Koffie)bekers

Het is bij veel universiteiten sinds dit jaar niet meer mogelijk om je koffie of thee te krijgen in een wegwerpbeker. En zonder wat cafeïne redden de meeste studenten het daarentegen niet om dag en nacht door te gaan. Daarom is een koffiebeker een echte must-have voor de (nieuwe) studenten – zeker sinds 2024. Het leek in het misschien vervelend, maar eigenlijk is deze verandering best leuk. Je kan zo een beker kiezen die bij je past en bijvoorbeeld zo je koffiebekers bedrukken. Daarnaast ben je ook nog eens duurzaam bezig. Door een eigen koffiebeker creëer je dus een leukere omgeving voor jezelf en ben draag je bij aan een betere leefomgeving.

Notitieboekjes

Iedereen is tegenwoordig vastgeroest aan diens laptop. Maar wist je dat je jouw leerstof beter opneemt en onthoudt als je dit opschrijft? Notitieboeken zijn daarom van levensbelang als je aan het studeren bent. Je schrijft hierin mee met je colleges en onthoudt de boel zo echt een stuk beter. En dat zorgt er ook nog eens voor dat je tijd bespaart, want je hebt zo minder tijd nodig om je tentamens voor te bereiden. Bij Greengiving vind je ze in alle soorten, kleuren en maten – het moet immers wel bij jouw stijl en manier van leren passen. Win-win als je het ons vraagt!

USB-stick

Het klinkt misschien wat outdated, maar een usb-stick gaat echt een uitkomst voor vele problemen bieden. Tegenwoordig lijkt het misschien heel aantrekkelijk om al je documenten te bewaren en/of te versturen via een WeTransfer of Google Drive, maar denk ook een aan de ‘ouderwetse’ usb-stick. Het werkt gewoonweg heel goed, precies zoals het zou moeten. En op deze manier heb je al je documenten bij de hand. Ook als je een presentatie via een andere laptop moet geven, heb je jouw spullen zo bij de hand.

Sticky notes

Noem het sticky notes, noem het een memo(blok), noem het zoals je wil, maar dit heb je echt nodig. Hiermee kan je ‘tips’ of dingen die echt belangrijk zijn uitlichten. In plaats van iets te onderstrepen, kan je het nog duidelijker maken door het te laten opvallen met een sticky note. Daarnaast kan je het ook gebruiken als een reminder: plak er eentje, incl. de boodschap, op je laptopscherm en jij vergeet echt niet meer wat je volgende taak en/of doel is. Succes!

 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.